Mitä Stablecoins ovat? Ratkaisevatko ne salauksen volatiliteetin?

Kryptovaluutan tiedetään olevan altis äärimmäiselle volatiliteetille, ja sen seurauksena tätä ongelmaa on yritetty ratkaista monin tavoin. Vaikka kryptovaluutta on vaihdettavissa, siirrettävissä, kätevä, vaihdettavissa ja arvokas, sillä ei ole vakaata arvoa. Tämän vuoksi monet kaupat ja yritykset ovat olleet varovaisia ​​hyväksyessään maksuja Bitcoinissa tai muissa altcoineissa, koska hintojen vaihtelut eivät ole hyviä päivittäisessä liiketoiminnassa.

Monet ovat pitäneet stablecoineja ratkaisuna salauksen volatiliteettikysymykseen, mutta toisaalta on skeptikkoja, joiden mielestä tämä johtaa markkinoiden manipulointiin.

Markkinoiden kaatumisen jälkeen tammikuussa stablecoins ovat nousseet luetteloon. Merkittävin stablecoin on Tether, joka sijoittuu tällä hetkellä markkina-arvoltaan 8. sijalle ja jonka arvo on sidottu Yhdysvaltain dollariin.

Tietysti monet muut tällaiset digitaaliset kolikot ovat ilmestyneet markkinoille. Tässä on kysymys siitä, ratkaisevatko vakiomallit markkinoiden hintavaihtelut vai aiheuttavatko ne lisää ongelmia.

Mitä Stablecoins pyrkii ratkaisemaan?

Bitcoinin ja Ethereumin kaltaisten kryptovaluuttojen vaihtelut jatkuvat nopeasti, kaikki eivät ole innoissaan ajamasta muuttuvia markkina-aaltoja. Täällä stablecoinit tulevat sisään.

Stablecoins ovat digitaalisia hyödykkeitä, jotka on luotu pitämään suhteellisen vakaa arvo markkinoiden muutoksista huolimatta. Tällaiset kolikot on usein sidottu Yhdysvaltain dollarin kaltaiseen fiat-valuuttaan tai pantattu muihin reaalimaailman resursseihin.

Ne ovat arvovarasto aivan kuten rahaa, jota pidät pankkitilillä, eivätkä epävarma sijoitus. Stablecoineja on niiden tyyppistä riippuen.

Stablecoiinien tyypit

Jotta kryptovaluutta voidaan pitää vakaan kolikkona, sen on tuettava varoja (tai varoja), jotka edustavat todellista arvoa. Sellaisina stablecoineja on eri luokkia:

Fiat-takana

Nämä kolikot tukevat varoja, mikä tarkoittaa, että niiden arvo on sidottu varantoon tallennetun omaisuuden arvoon. Tether on sidottu USD: n arvoon, mutta stabloinia voidaan tukea minkä tahansa tyyppisellä omaisuuserällä tai valuutalla, kuten EURS: llä on euro.

Salausvakuus

Jotkut vakituiset rahat käyttävät cryptocurrencyia fiatin sijasta vakuudeksi. Esimerkiksi, Havven käyttää kotimaista kryptovaluuttansa (HAV) varmistaakseen stablecoininsa (Nomins).

Useita taustoja

Stablecoin voidaan tukea useilla varoilla. Esimerkiksi, Globcoin ja X8valuutta on sidottu useisiin fiat-valuuttoihin. TrueUSD on myös USD-sidottu tunnus, mutta se perustuu useaan pankkireserviin eikä yhteen rahastoon, kuten Tether. On myös kolikoita, kuten Petro, jotka väittävät olevansa tukeneet kulta-, öljy-, kaasu- ja timanttivarantoja.

Ei tukena

Jotkut kolikot, kuten Perusprotokolla (entinen Basecoin) käyttää älykkäitä sopimuksia ja muita algoritmeja tarjonnan, inflaation ja deflaation säätämiseksi.

Mitä etuja ne tarjoavat?

Stablecoinit voivat vaikuttaa positiivisesti tiettyihin salausmarkkinoiden osa-alueisiin.

1. kannustaa adoptioon: Vakaa arvoinen kolikko saattaa kannustaa ihmisiä käyttämään kryptovaluutta päivittäisissä liiketoimissa. Salausvaluuttoja ei ole laajalti otettu käyttöön kaupallisiin tarkoituksiin lähinnä siksi, että asiakkaat ja kauppiaat eivät voi olla riippuvaisia ​​hinnoista. Jos kolikko näyttää hintavakautta, ehkä useammat ihmiset haluavat käyttää sitä.

2. Käytä toistuvissa maksuissa: Stablecoins voisi mahdollistaa pitkäaikaisia ​​sopimuksia ja toistuvia maksuja, kuten vuokran tai lainan maksamisen. Vaikka Bitcoinia käytetään tällä hetkellä suoriin maksuihin, sitä ei ole käytännössä mahdollista käyttää kuukausittaisiin tai vuosittaisiin maksuihin.

3. Helppo likviditeetti kauppiaille: Stablecoins voisi kannustaa sijoittajia lisäämään pitkäaikaisia ​​investointeja salaustuotemarkkinoille. Koska fiat-valuutta on yleensä vakaampi, salaussijoittajat valitsevat muuntaa virtuaaliset omaisuutensa rahaksi korkean volatiliteetin aikana, jotta he voivat maksimoida voittonsa. Mutta salauksen vaihtaminen fiat-valuutaksi on erittäin säänneltyä, hidasta ja kallista. Tether suunniteltiin olevan vakaa arvovarasto, joka voidaan helposti sijoittaa uudelleen kryptomarkkinoihin.

Mitä haittoja he aiheuttavat?

Stablecoineilla on myös joitain haittoja:

1. Ei läpinäkyvyyttä: Blockchain-tekniikan etuna on, että kaikki tapahtumat ovat avoimia ja tallennettuja julkisesti. Toisaalta, fiat-tuetuissa stablecoineissa käytetään yksityisiä varantoja, joita ei ole helppo tutkia. Tether laskee edelleen valtavia määriä rahakkeita liikkeeseen, mikä saa jotkut epäilemään, onko sillä varannossaan riittävästi dollareita tehdä niin.

2. Vakuuden arvon menetys: Salausvakuudellisilla kolikoilla volatiliteetti on edelleen ongelma. Jos tietyn salauksen varaa käytetään stablecoinin tukemiseen ja sen arvo laskee, stablecoin voi myös menettää arvonsa. Jotta tällaista ei tapahtuisi, varantojen on ylitettävä omat varat.

3. Markkinoiden manipulointi: Koska jotkut stablecoiinit on suunniteltu helpottamaan kaupankäyntiprosessia, tätä kykyä voidaan hyödyntää. Tetheriä on syytetty pesukaupasta, joka pumppaa erilaisten altcoiinien kaupankäyntimäärää vaihtamalla ne Tetheriin ja takaisin. Pörssit ja markkina-analyysisivustot osoittavat sitten virheellisiä kaupankäyntitietoja, mikä häiritsee kaupankäyntiä paniikkisijoittajilla.

4. Ei kysyntää: Vaikka stablecoinilla onkin varausta, se voi vain muuttua arvottomaksi, kuten tapahtuu monille muille kolikoille. Markkinoilla esiintyy liian monta vakioperhoa, joten ne saattavat nopeasti unohtua ja olla arvottomia.

Tiivistettynä

Tällä hetkellä kehitteillä on paljon vakiomallia, ja on varmaa, että tulossa on lisää. Vaikka näillä kolikoilla on aina paikka salausmarkkinoilla, ne eivät ratkaise volatiliteettikysymystä yksin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me