WTI ei pysty pitämään yön yli voittoja kysynnän kasvuhuolien keskellä – kaikki silmät API-tiedoissa!

Tiistaina Aasian kaupankäyntiaikoina WTI Raakaöljyn hinnat eivät pidentäneet yön yli tuottojaan, pudoten alle 40,50 dollaria 40,79 dollarista, pääasiassa COVID-19-tapausten jatkuvan nousun takia, mikä vahvistaa kysyntähuolta ja varjostaa toiveita uudesta Yhdysvaltain elvytyspaketista. Tämän lisäksi öljyn lasku vahvistui entisestään sen jälkeen, kun Kiina lisäsi vaikeuksia Kiinan ja Amerikan kauppasopimukseen, mikä painoi myös energian kysyntää.

Lisäksi kysyntäongelmat lisääntyivät entisestään Japanin elokuun öljyntuontiluvun julkistamisen jälkeen, mikä osoitti, että saarikunnan raaka-aineen tuonti laski 26% hallituksen tietojen mukaan. Samaan aikaan maailmanlaajuiset ylitarjonnan pelot lisääntyivät sen jälkeen, kun Libyan raakaöljyn tuotanto oli noussut tällä viikolla 100 000 tynnyristä päivässä 250 000 BPD: hen. Tämä puolestaan ​​lisäsi edelleen alaspäin suuntautuvaa painetta raakaöljyn hintoihin.

Päinvastoin, laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin heikkoutta, joka johtuu muiden tekijöiden yhdistelmästä, voidaan pitää yhtenä avainkysymyksistä, joka auttaa rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä tappioita. Tämän lisäksi Yhdysvaltain kongressi näyttää olevan lähempänä sopimusta elvytyspaketista, joka pitää myös kannen raakaöljyn hintojen mahdollisista lisähäviöistä. Tällä hetkellä raakaöljyn kauppa on 40,22 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 40,14 ja 40,70..

On syytä muistaa, että raakaöljyn hinta ilmoitti yön yli tapahtuvan kaupan voittoja, koska Yhdysvaltain viimeisin poliittinen kehitys vauhditti investointeja. Nämä toiveet tulivat sen jälkeen, kun parlamentin puhemies Nancy Pelosi ilmoitti uudesta demokraattisen 2,2 triljoonan dollarin koronaviruksenhoitopaketista, joka lisäsi markkinoita. Mutta voitot olivat lyhytaikaisia, koska koronaviruspandemian takia jatkuvat kysyntähuolet ylittivät toiveet Yhdysvaltain uudesta elvytyspaketista. Viimeisimmän raportin mukaan COVID-19: een on kuollut tiistaina noin miljoona ihmistä, kun taas kuolemat ja infektiot lisääntyvät edelleen useissa maissa.

Lammen toisella puolella heikkoa raakaöljyn hintaa haastoi edelleen uutinen siitä, että Libyan öljy oli nyt palaamassa markkinoille. On syytä mainita, että Libyan raakaöljyn tuotanto on noussut tällä viikolla 100 000 tynnyristä päivässä 250 000 BPD: hen. Kuten tiedämme, Libyan öljyntuotantoon kohdistui useita kuukausia saarto, joka laski maailmanlaajuista tarjontaa ja nosti hintoja. Tämän lisäksi Iranin pakotteita rikkova öljyn vienti on myös lisääntynyt, ja 1,5 miljoonaa BPD on nyt lähtenyt maasta.

Lisäksi raakaöljyn häviöt voivat johtua myös Yhdysvaltain ja Kiinan lisääntyvästä kiihtymisestä. South China Morning Post (SCMP) julkaisi uutiset Aasian varhaisen istunnon aikana ja ehdotti lisää vaikeuksia Kiinan ja Amerikan kauppasopimuksille. Syynä tähän on Kiinan kyvyttömyys ostaa edes kolmasosaa sovituista Yhdysvaltain tavaroista elokuun loppuun mennessä. Lisäksi China Daily -lehden kommentit, joiden mukaan “Yhdysvaltojen sinofobinen politiikka aiheuttaa tappioita Kiinalle lähitulevaisuudessa, mutta pitkällä aikavälillä Kiina voi hyötyä niistä”, haastaa myös Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteet.

Päinvastoin, markkinakaupan ilmapiiri on vilkkunut vihreänä Aasian istunnon alusta lähtien, mahdollisesti viimeisimpien otsikoiden vuoksi, mikä viittaa vahvaan immuunivasteeseen koronavirusrokotteelle yhdellä laukauksella alkuvaiheessa. Tämän lisäksi markkinoiden ilmapiiriä vahvistivat toiveet Yhdysvaltojen kannustimesta torjua koronaviruksen (COVID-19) taloudellisia vaikutuksia. Tämän lisäksi Brexitiin liittyvä optimismi vaikutti myönteisesti myös markkinoiden ilmapiiriin. Siksi optimistista markkinatunnetta voidaan pitää yhtenä avaintekijöistä, jotka auttoivat rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä menetyksiä.

Uusien kannustimien toivomuksista huolimatta laajapohjainen Yhdysvaltain dollari on edelleen masentunut ja ottaa tarjouksia samana päivänä markkinariskien keskuudessa. Toisaalta kauppiaiden varovainen mieliala painotti Yhdysvaltain dollaria myös ennen presidentti Donald Trumpin ja demokraattiehdokkaan Joe Bidenin tiistain Yhdysvaltain presidentinvaalikeskustelua. Yhdysvaltain dollarin voitot auttoivat kuitenkin rajoittamaan syvempiä öljyn hintahäviöitä, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan kello 22.23 ET (02.23 GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen koriin nähden, oli pudonnut 0,03% 94,278: een, laskenut kahden kuukauden ennätyksestä. Edellinen viikko.

Markkinakauppiaat keskittyvät tulevaisuuteen keskittyen Brexitiä, pandemiaa ja Yhdysvaltain presidentinvaaleja koskeviin otsikoihin, jotka kaikki voivat tarjota tärkeitä vihjeitä. Tämän lisäksi yksityisen palveluntarjoajan, American Petroleum Institute (API), viikoittaiset varastotiedot ovat avainasemassa. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me