Daily Brief, 5. tammikuuta – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tänään!

Hyvää huomenta kauppiaita,

Tänään, Aasian kaupankäyntitunnin aikana, keltaisen metallin hinnat onnistuivat pidentämään edellisen päivän raskasta alkua ja silti flirttailemaan 1 945 dollarin markkaan, joka on korkein taso kahdeksassa viikossa. Vallitsevaa nousevaa ennakkoluuloa tukivat kuitenkin lähinnä lisääntyneet huolet uusien COVID-19-tapausten jatkuvasta noususta ja Yhdysvaltain dollaria ympäröivä yleinen laskeva sävy, jolla on taipumus tukea dollarimääräistä hyödykettä. Joissakin suurissa maissa pahenevat koronavirusolosuhteet (COVID-19) lisäävät epäilyjä talouden elpymisestä, mikä lisää paineita maailmanlaajuisilla osakemarkkinoilla. Lisäksi globaaleilla osakemarkkinoilla tapahtuneita tappioita vahvisti edelleen varovainen ilmapiiri ennen Georgian vaaleja. Sillä välin Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kiista ja alaspäin menevä kiinalainen tieto, unohtamatta suurten tietojen / tapahtumien puuttumista, pitivät myös markkinoiden tunnelmaa paineen alla ja tukivat turvasataman metallia. Lammen toisella puolella syy Yhdysvaltain dollaria ympäröivään laskusuuntaukseen voi johtua Yhdysvaltain ylimääräisten taloudellisten tukipakettien todennäköisyydestä ja spekulaatioista, joiden mukaan Fed pitää korkoja pitempään. Siten heikompaa Yhdysvaltain dollaria pidettiin toisena tekijänä, joka antoi lisätukea tuottamattomalle keltaiselle metallille, koska heikompi USD pyrkii tekemään halvemmaksi muiden valuuttojen haltijoille kullan ostamisen. Päinvastoin, optimismi mahdollisesta koronavirusrokotteesta haastoi jatkuvasti riskialttiita mielipiteitä markkinoilla, ja sitä pidettiin yhtenä avaintekijöistä, joka on pitänyt kannen jalometallihintojen mahdollisissa lisäetuissa. Kullan hinnat käyvät tällä hetkellä kauppaa 1940,18: ssa ja vakiintuvat välillä 1 944,47 – 1 945,68..

Globaalien markkinoiden ympäröimä ilmapiiri ei onnistunut jatkamaan edellisen päivän positiivista kehitystään, mikä muuttui hapan koronaviruksen (COVID-19) pelkojen vauhdissa. Viimeisimmän raportin mukaan Japani näki viime viikolla ennätyksellisen määrän COVID-19-tapauksia, ja sen seurauksena pääministeri Yoshihide Suga on sanonut harkitsevansa uuden hätätilan julistamista Tokion alueella. Valtameren toisella puolella Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson antoi myös varoituksia mahdollisuudesta tiukentaa lukitusrajoituksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä heti varjosti optimistisuuden rokotteiden käyttöönotosta erittäin tarttuvaa tautia kohtaan ja vaikutti osakemarkkinoiden tappioihin. Yhdysvaltain osakkeiden futuurien laskeva ulkonäkö pyrkii korostamaan riski-off-tunnetta, joka suosii dollarimääräisiä hyödykkeitä.

Syynä laskevaan markkinakauppaan voi liittyä myös Kiinan edellisen päivän Caixin Manufacturing PMI -tietojen julkaisemiseen, mikä vahvisti, että toiminta hidastui joulukuussa. Mittari laski joulukuussa 53,00: een marraskuun luvusta 54,9 ja odotetusta 54,9. Myös hallituksen PMI laski joulukuussa 51,9: een marraskuun 52,1: stä. Samaan aikaan Yhdysvaltain ja Iranin välisellä uudella geopoliittisella jännitteellä ja lisääntyneellä Yhdysvaltain ja Kiinan välisellä jännitteellä oli myös tärkeä rooli markkinoiden kaupankäynnin heikentämisessä..

Lammen toisella puolella markkinakauppiaat seuraavat katseitaan Georgian vaaleihin, koska se päättää kenestä Yhdysvaltain senaatista tulee Bidenin puheenjohtajakausi. Republikaanit pitävät todennäköisemmin vallansa, mutta demokraatin äskettäinen yllätysvoitto pitää kauppiaat hämmentyneenä, mikä puolestaan ​​painaa riskejä.

Huolimatta riskialttiista markkinatunnelmasta, laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan positiivista vetovoimaa ja heikkeni melkein monen vuoden alamäen keskellä Yhdysvaltain ylimääräisen taloudellisen tukipaketin todennäköisyyttä ja spekulaatioita siitä, että Fed pitää korot alhaisempana pidentynyt ajanjakso. Tämän lisäksi optimointi koronavirusrokotteista kannustaa sijoittajia kohti riskialttiimpia valuuttoja ja tuottavampia varoja pikemminkin kuin turvasatama-omaisuus, mikä johtaa lopulta turvasataman Yhdysvaltain dollarin menetyksiin. Greenbackin tappioista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kullan hinnan korkeammalla, koska kullan hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Klo 20.49 ET (1:49 AM GMT) mennessä Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, oli pudonnut 0,04% 89,812: een.

Avaintietojen puuttuessa kelta-metallihärmät ilahduttavat koronavirustilanteen edelleen pahentumisesta ja ilmoituksista toiminnan rajoituksista. Sitä vastoin Georgian myönteiset merkit ja Fedin päättäjien signaali siitä, että meidän pitäisi olla varautuneita edelleen lieventämiseen, voivat rajoittaa keltaisen metallin hintojen nousua. Samaan aikaan USA: n ärsykepaketin päivitykset ovat avainasemassa. Lisäksi riskikatalysaattorit, kuten geopolitiikka ja viruksen ongelmat, Brexitistä unohtamatta, eivät menetä mitään merkitystä.

Päivittäinen tuki ja vastarinta

S1 1.884.55

S2 1910,04

S3 1926,52

Kääntöpiste 1935,53

R1 1952,01

R2 1,961,02

R3 1986,51

 

KULTA vastustaa edelleen 1 886-tasoa, mikä merkitsee kaksinkertaista huipua tunnin tuntikehyksessä. Nouseva nousu 1.786: ssa voi johtaa jalometallia, KULTA, kohti seuraavaa tavoitetasoa 1 794. Samaan aikaan tuki pysyy edelleen noin 1 778 tasolla tänään. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me