Ugentligt udsyn, 14. december -18, 2020: De vigtigste økonomiske begivenheder at se denne uge

Den bredt baserede amerikanske dollar slutter i denne uge på det bearish spor, da vaccineudrulningen og løs pengepolitik har tendens til at underminere greenbacken. Optimismen over for coronavirusvaccinerne blev styrket, efter at Storbritannien startede vaccinationsprocessen. Ud over Storbritannien godkendte Canada også sin første COVID-19-vaccine onsdag og sagde, at vaccinationer ville starte i næste uge. Dette har også tilskyndet investorer til at investere i mere risikofyldte aktiver, hvilket naturligvis strider mod de sikre havneaktiver. Bortset fra dette blev håb om, at den amerikanske stimuleringspakke endelig ville blive godkendt, yderligere styrket, efter at USA frigav skuffende data, som øjeblikkeligt rejste mere tvivl om det økonomiske opsving fra COVID-19 i USA og underminerede den amerikanske dollar.

Ser man fremad i den kommende uge, kan serien af ​​PMI- og arbejdsløshedskrav i fremstillingen sammen med pengepolitiske mødeprotokoller og FOMC-erklæringen føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. De geopolitiske spændinger og koronavirusoverskrifter vil også blive fulgt nøje, da de kan spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1) Europæisk industriproduktion s.a. (MoM) – Mandag – 10:00 GMT 

Disse data frigives af Eurostat, som måler volumen målt i brancher såsom fabrikker og produktion. Enhver uptrend betragtes som inflationær, hvilket viser behovet for, at renten stiger. Typisk ses en høj industriel produktionsvækstfrigivelse som positiv eller bullish for EUR-valutaen. Omvendt ses lav industriproduktion som negativ eller baisse.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -0,4%

DEV: -0,62

Ulemper: 0,7%

DATO: 11/12/2020 10:00

2) Australske pengepolitiske mødereferater – tirsdag – 0:30 GMT

Disse referater offentliggøres to uger efter rentebeslutningen. De giver generelt en fuldstændig redegørelse for politikdiskussionen, herunder forskelle. Ud over dette registrerer de også stemmerne for de enkelte medlemmer af udvalget. Hvis RBA er hawkish om den australske økonomis inflationsudsigter, ser markederne en højere mulighed for en renteforhøjelse, der har tendens til at understøtte AUD-valutaen. Omvendt, hvis RBA er døv over inflationsudsigterne for den australske økonomi, ser markederne en højere mulighed for rentenedsættelser, hvilket ses som en baisse eller negativ stemning for den australske dollar.

3) PMI for tysk flashproduktion – onsdag – 8:30 GMT

Disse data frigives typisk af Markit Economics, som undersøger forretningsforholdene i fremstillingssektoren. PMI for fremstillingsindustrien er en førende indikator for forretningsforholdene og Tysklands samlede økonomiske situation, da fremstillingssektoren udgør en stor del af det samlede BNP. Resultater over 50 ses som positive eller hausse for EUR-valutaen; omvendt ses resultater under 50 som baisse eller negative for euroen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 57.8

DEV: -0,06

Ulemper: 57.9

DATO: 12/01/2020 08:55

 

4) Detailhandel (MoM) – onsdag – 13:30 GMT

Disse data frigives af US Census Bureau, som måler de samlede indtægter fra detailbutikker. Månedlige procentvise ændringer afspejler ændringshastigheden i et sådant salg. Ændringer i detailsalg følges bredt, da de betragtes som en vigtig indikator for forbrugernes udgifter. Derfor ses høje tal som bullish for USD-valutaen; omvendt er lave tal negative eller baisse for den amerikanske dollar.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,3%

DEV: -0.05

Ulemper: 0,5%

DATO: 11/17/2020 13:30

5) Fed-rentebeslutning – onsdag – 19:00 GMT

Nationens centralbank har regelmæssige økonomiske politiske møder, hvor bestyrelsesmedlemmer diskuterer forskellige tiltag. Den vigtigste af disse er de rentesatser, som det opkræver på lån og forskud til forretningsbanker. I USA mødes Federal Reserve Board of Governors med intervaller på 5 til 8 uger, på hvilket tidspunkt de meddeler deres seneste beslutninger. Stigninger i renter har tendens til at understøtte USD-valutaen, hvilket ses som et tegn på betydelig inflation. Omvendt betragtes rentenedsættelser som et tegn på økonomisk og inflationær elendighed, og dette har en tendens til at underminere greenback.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 11/05/2020 19:00

FOMC-erklæring:

Lige efter Feds rentebeslutning frigiver FOMC sin erklæring om pengepolitik. Erklæringen har tendens til at påvirke USD’s volatilitet og bestemme en kortsigtet bullish eller bearish tendens. Derfor ses et hawkisk udsigter som positive eller hausse for USD-valutaen. Omvendt ses en døvsyn som negativ eller baisse.

 6) ECBs pengepolitiske erklæring og pressekonference – torsdag – 13:30 GMT

Efter ECB’s økonomiske politiske beslutning giver ECB’s præsident en pressekonference om pengepolitikken. Disse kommentarer påvirker normalt EUR-valutaens volatilitet og bestemmer en kortsigtet bullish eller bearish tendens. Som et hawkisk syn fra præsidenten opfattes det som positivt for EUR; ligeledes er et udsyn til dove negativt eller baade for euroen.

7) Aussie ansættelsesændring – torsdag – 0:30 GMT

Disse data frigives typisk af Australian Bureau of Statistics, som måler antallet af beskæftigede i Australien. Med enkle ord påvirker en stigning i denne indikator forbrugernes udgifter positivt, hvilket har tendens til at øge den økonomiske vækst. Høje tal betragtes derfor som bullish for AUD, og ​​lave tal ses som negative (eller baisse) for AUD-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 178,8 K

DEV: 2.32

Ulemper: -30 K

DATO: 11/19/2020 00:30

Disse data frigives typisk af det australske statistikbureau, som måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Høje tal indikerer manglende ekspansion inden for det australske arbejdsmarked. Denne stigning fører til svækkelse af den australske økonomi. En lavere figur ses som en bullish stemning for AUD. Omvendt betragtes en stigning som negativ eller baisse for australske dollar.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 7%

DEV: -0,57

Ulemper: 7,2%

DATO: 11/19/2020 00:30

8) BOJ’s pengepolitiske erklæring – fredag

Denne erklæring frigives af Policy Board for Bank of Japan. Ved at kommunikere resultatet af udvalgets stemmer om renter og andre politiske foranstaltninger og de økonomiske forhold, der påvirker deres beslutninger, giver denne erklæring mange antydninger om fremtidige ændringer i pengepolitikken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me