Råolie fortsætter med at falde midt i stærkere dollars – Hurtig grundlæggende udsigter!

Under torsdagens tidlige asiatiske handelssession blev den WTI Råolieprisen kunne ikke standse den faldende række sidste dag. Det faldt fra det høje niveau på $ 40 til $ 36,98, hovedsageligt efter at en overraskende stor amerikansk rå lageropbygning for sidste uge blev rapporteret af regeringen, hvilket i sidste ende styrkede frygt for et fald i efterspørgsel efter brændstof midt i den forværrede globale koronaviruspandemi. Bortset fra dette, lagde antallet af downbeat-lagre fra American Petroleum Institute (API), som blev frigivet tirsdag, også pres på råoliepriserne.

Desuden kunne bekymringerne over udbudssiden i kølvandet på den kontinuerlige stigning i produktionen i Libyen også betragtes som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt olieprisen under pres. Manglen på fremskridt med hensyn til en aftale om en amerikansk hjælpepakke til coronavirus tilføjede yderligere pessimisme, hvilket havde en negativ indvirkning på råoliepriserne. I mellemtiden udfordrer frygt for de geopolitiske spændinger mellem USA og Kina også råolietyrerne. Den bredt baserede styrke i amerikanske dollar, bakket op af markedsrisiko-off-stemningen, spillede også en vigtig rolle i undermineringen af ​​oliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Råolie handles til $ 37,45 og konsolideres i intervallet mellem 36,98 og 39,00.

Som vi allerede har nævnt, understøttede den seneste uventet store opbygning af råolier i USA i sidste uge, rapporteret af Energy Information Administration, bekymring over faldet i efterspørgslen efter brændstof på grund af det forværrede globale udbrud af COVID-19, hvilket igen underminerede stemningen omkring råoliepriserne. På datafronten steg råoliebeholdningerne med 4,3 millioner tønder mod forventning om en stigning på 1,23 millioner tønder. Det kommer en uge efter, at råbeholdningerne faldt med 1 million tønder. Som et resultat faldt råoliepriserne ca. 5% natten over og faldt under nøglen $ 40 pr. Tøndeunderstøttelse.

Bortset fra dataene var markedsrisikostillingen under pres fra den voksende bekymring over den kontinuerlige stigning i nye koronavirus tilfælde. I mellemtiden dæmpede den politiske usikkerhed i USA og manglen på fremskridt i de amerikanske stimulusforhandlinger markedets handelsstemning yderligere, hvilket har holdt råoliepriserne under pres, da vi ved, at den anden bølge af coronavirusinfektioner intensiveres overalt i USA Stater, Rusland, Frankrig og mange andre lande, hvilket truer de globale økonomiske udsigter. I henhold til de seneste oplysninger rapporterede USA cirka 74.300 nye tilfælde af coronavirus, hvilket skubber landets daglige gennemsnit i løbet af den sidste uge over 71.000.

I Europa ramte antallet af coronavirus tilfælde det højeste niveau nogensinde med mere end 52.000 nye infektioner søndag, hvilket resulterede i, at Frankrig forberedte sig på en ny lockdown. Andetsteds har Spanien også erklæret en national nødsituation, og der er indført et udgangsforbud om natten.

Udover virusproblemer kunne en anden grund bag investorernes forsigtige stemning også være forbundet med den langvarige kamp mellem USA og Kina over det potentielle salg af amerikanskproducerede missiler til Taiwan, som løbende tager fart. På bagsiden dæmpede den udbredte usikkerhed om det endelige resultat af det amerikanske præsidentvalg også stemningen på markedet. I henhold til den seneste rapport viser de nationale meningsmålinger, at den demokratiske rival Joe Biden har føring i forhold til den republikanske nuværende præsident Donald Trump.

På USD-fronten lykkedes det den brede amerikanske dollar at beholde sine gevinster i løbet af den forrige session, da de handlende stadig hepper på den risikofri markørstemning. Gevinsterne i den amerikanske dollar synes dog temmelig upåvirket af den intensiverede politiske usikkerhed forud for det kommende amerikanske præsidentvalg den 3. november. Gevinsterne i greenbacken kan dog være kortvarig eller midlertidig på grund af bekymringen om, at den økonomiske genopretning i USA kunne gå i stå på grund af genopblussen af ​​coronavirus tilfælde. Derudover blev gevinsterne i den amerikanske dollar yderligere styrket af manglende fremskridt med hensyn til den amerikanske stimuluspakke, som har sat handlende i et forsigtigt humør. Således er gevinsterne i den amerikanske dollar blevet den nøglefaktor, der har holdt råoliepriserne under pres, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Gevinsterne i greenback har dog holdt valutaparet under pres. I mellemtiden står dollarindekset, der sætter dollaren mod en kurv med 6 store valutaer, på 93.472.

På tværs af dammen kunne årsagen til tabet af råolie også være forbundet med rapporterne, der tyder på, at produktionen i Libyen, et af medlemmerne af organisationen for olieeksportlande, forventes at vende tilbage til fuld kapacitet efter force majeure blev løftet på Sharara-feltet.

Tværtimod viste Saudi-Arabien og Rusland deres vilje til at udvide deres nedskæringer i olieproduktionen og udsætte de planlagte forhøjelser, når de mødes til drøftelser med deres OPEC + -partnere i slutningen af ​​november, hvilket kan være med til at begrænse dybere tab i oliepriserne..

I mellemtiden blev faldet i råoliepriserne begrænset af det mulige fald i amerikansk produktion, da olieselskaber begyndte at lukke offshore rigge på grund af en orkan, der nærmer sig Mexicogolfen. Det er værd at huske på, at Louisiana er klar til at møde den sjette surring fra et Gulf Coast-system i år, da den tropiske storm Zeta kører væk fra Yucatan-halvøen og bringer kraftig vind og regn til en region, der stadig styrter fra en række storme.

Ser fremad, vil markedshandlerne holde øje med USD-bevægelsen på grund af manglen på større data / begivenheder på dagen. Desuden vil risikokatalysatorerne, som geopolitik og virusproblemer, for ikke at glemme Brexit, også være nøglen til at holde øje med ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me