Bullish handel med råolie i leg, midt i saudiarabisk produktionsniveau!

I torsdagens asiatiske handelstider, WTI Råolie lykkedes at udvide sin tidligere tre-dages vinderserie og steg højere mod $ 51-niveauet efter at have brudt over $ 50-niveauet for første gang siden februar. Imidlertid var den fremherskende bullish bias omkring råoliepriserne primært bundet til det større fald end forventet i amerikanske råbeholdninger, som øjeblikkeligt lindrede bekymringerne for overudbud og bidrog til stigningen i råolie. I mellemtiden fik råoliepriserne et ekstra løft, efter at Saudi-Arabien lovede at reducere produktionen yderligere i Febraury med en million tønder om dagen.

Derudover spillede optimismen over en mulig coronavirusvaccine og sandsynligheden for en yderligere amerikansk finansiel hjælpepakke også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne. Det positive markedssentiment i kølvandet på demokratens overraskende fejring i Georgien yder yderligere støtte til de højere afkast på råoliepriserne. Som et resultat af det optimistiske markedstemning hjælper svagheden ved den brede amerikanske dollar også det opadrettede momentum i olie, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Alternativt er de øgede bekymringer over stigningen i COVID-19 tilfælde og økonomisk smertefulde hårde lockdowns blevet en nøglefaktor, der kan dække råoliegevinster. I mellemtiden efterlader den langvarige kinesisk-amerikanske kamp også en negativ indvirkning på råoliepriserne. WTI råolie handles i øjeblikket til 51,09 og konsolideres i intervallet mellem 50,39 og 51,14.

På datafronten viser de amerikanske råolieforsyningsdata fra Energy Information Administration, at amerikanske rålagre faldt med 8,1 millioner tønder i sidste uge, hvilket var mere end det gennemsnitlige skøn på et fald på 2,7 millioner tønder. Desuden fik råoliepriserne et ekstra løft efter det bemærkelsesværdige løfte fra Saudi-Arabien om at skære råproduktionen yderligere i februar med en million tønder om dagen. Det er værd at huske, at Saudi-Arabien, verdens største olieeksportør, meddelte, at de ville skære produktionen med en million tønder om dagen (BPD) i februar og marts efter OPEC +, en gruppe bestående af organisationen for olieeksportlande og andre producenter, herunder Rusland, mødtes tidligere på ugen. Disse positive træk har hjulpet det amerikanske råbenchmark med at bryde afgørende over $ 51 pr. Tønde for første gang siden februar. På tværs af havet kan stigningen i råoliepriserne også være forbundet med det optimistiske markedstemning støttet af demokratens overraskende feje i Georgien. Det er værd at huske, at demokraterne vandt begge senatsæder på plads, idet de i alt ryddede 50 pladser til den næste kongresperiode mod republikanernes 50 pladser. Demokraternes sejre ved senatvalget i Georgien vil sandsynligvis rydde vejen for flere amerikanske stimuleringspakker, som vil understøtte energibehovet i verdens største økonomi.

På USD-fronten kunne den brede amerikanske dollar ikke sætte en stopper for sine tidlige daglige bearish bevægelser og faldt lavere på dagen, da efterspørgslen efter aktiver i sikre havne faldt midt i fremskridt mod at blive enige om den amerikanske finanspolitiske stimulus. Desuden kan faldet i greenback også være forbundet med håb om, at Fed holder renten lavere i en længere periode. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud. 23:31 ET (04:31 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,12% til 89,392

I modsætning til dette udfordrer bekymringerne om stigende antal COVID-19-sager og økonomisk smertefulde hårde lockdowns fortsat den positive markedsudvikling, som er blevet en nøglefaktor, der kan dække gevinster i råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport registrerede Storbritannien for første gang siden april mere end 1.000 daglige dødsfald, Japan er klar til at erklære undtagelsestilstand i Tokyo og de omkringliggende områder, og Kina har rapporteret om flere infektioner nær Beijing.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med frigivelsen af ​​den amerikanske ISM Services PMI i december, som forventes at komme ind på 54,5 mod 55,9. I mellemtiden mistede opdateringerne om den kinesisk-amerikanske krig og virusproblemer ikke deres betydning på dagen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map