Bearish Bias i råolie fortsætter – Stærkere dollar dominerer!

I dag under den asiatiske handelssession, WTI Råolie undlod at stoppe sit tab af tidligt på dagen og forbliver deprimeret omkring $ 52,50 niveauet, da det stadigt stigende antal COVID-19 sager har givet anledning til bekymring over det svækkede brændstofbehov, efter at Storbritannien indførte rejsebegrænsninger. I mellemtiden har Kina (verdens næststørste olieforbruger) også besluttet at begrænse månens nytårsture i et forsøg på at forhindre en stigning i COVID-19-tilfælde, hvilket lægger noget yderligere pres på råoliepriserne.

Desuden kunne det baisse stemning omkring råoliepriserne tilskrives den syrlige stemning på markedet, som favoriserede den sikre havn US dollar og vejede på råolie, da US dollar normalt bevæger sig omvendt til råolie. Den amerikanske stimulusnetlås og EU-UK-striden om manglen på vacciner i Unionen spillede også en væsentlig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. I modsætning hertil udfordrer de positive EIA-data, der blev offentliggjort i går, og som viste en større træk i amerikansk råolie, fortsat udfordringen med den bearish bias i råolie. Optimismen forbundet med udrulningen af ​​COVID-19-vacciner hjælper også med at begrænse dybere tab i råoliepriserne. I øjeblikket handler råolie til $ 52,61 og konsolideres i intervallet mellem 52,31 og 52,80.

 

Som vi allerede har nævnt, modtog råolie et løft fra de positive VVM-data, hvilket indikerer en større træk i amerikansk råolieforsyning end forventet, hvilket investorer akkrediterede en stigning i amerikansk råeksport og et fald i importen. På datafronten viste VVM-rapporten et uafgjort på 9.910 millioner tønder for ugen, der sluttede den 22. januar, sammenlignet med 430.000 tønder i træk i prognoserne og 4.351 millioner tønder, der blev rapporteret i løbet af den foregående uge. Det er også værd at huske, at denne lodtrækning var den største, der blev registreret siden juli 2020.

På trods af de understøttende data har det stadigt stigende antal COVID-19-sager globalt skubbet flere lande som Storbritannien og Kina ind i dybe lockdown-foranstaltninger, hvilket resulterer i øgede bekymringer for brændstofefterspørgsel, hvilket har bidraget til tabet i råolie. I henhold til den seneste rapport har den britiske premierminister Boris Johnson erklæret en klemme på rejsende fra 22 højrisikolande, der har rapporteret varianter af virussen, herunder Sydafrika. Rejsende fra disse lande skal være i karantæne i ti dage og er udelukket fra udrejser, medmindre der er ekstraordinære grunde. Det er værd at huske, at Storbritannien har været i lockdown siden januar med skoler, restauranter og pubber lukket, og folk rådes til at blive hjemme så meget som muligt. Skotland, Wales og Nordirland, hvis regeringer træffer deres egne beslutninger om anti-coronavirus-foranstaltninger, står også over for mange begrænsninger.

 

På den anden side af planeten får bekymringerne om brændstofefterspørgsel i Kina (verdens største olieimportør) mere opmærksomhed, da det nylige udbrud af COVID-19-tilfælde forventes at lægge en bule i rejsesæsonen for det nye måneår. Det er værd at nævne, at flyvninger fra Shanghai allerede annulleres. Derfor holder COVID-elendigheden energiindustrien under pres, hvilket igen lægger pres på den råolie, der giver mere energi..

 

Det globale aktiemarked kunne ikke stoppe sit negative resultat den foregående dag og forblev surt på dagen på grund af manglen på større data / begivenheder. I mellemtiden har USA’s stimulus blindgyde og EU-UK strid over manglen på vaccine i området, også presset nedadgående pres på markedssentimentet. Ud over dette kan en anden grund til det risikofrie markedssentiment også være forbundet med coronavirus (COVID-19) elendighed og tvivl om det globale økonomiske opsving.

 

Som et resultat lykkedes det den brede amerikanske dollar at udvide sin tidlige vinderserie og forblive bullish under den asiatiske session, da investorer stadig foretrækker at investere i de sikre havneaktiver i kølvandet på det risikofrie markedssentiment. Det er værd at huske, at amerikanske aktier oplevede den største 1-dages procentvise tilbagegang i 3 måneder under den foregående session, hvor asiatiske aktier for det meste var på en nedadgående tendens torsdag. Gevinsterne i greenback blev dog set som en af ​​nøglefaktorerne, der holdt oliepriserne under pres, da den svagere USD har tendens til at gøre det billigere for indehavere af andre valutaer at købe råolie. I mellemtiden var kl. 20:54 ET (1:54 GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, steget med 0,06% til 90,642.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med den foreløbige læsning af 4. kvartal (4. kvartal) i USA’s BNP, som forventes at komme ind på 3.9% QoQ mod de tidligere 33.4%. I mellemtiden vil de velkendte risikokatalysatorer, som geopolitik og virussen, også være nøglen til at se på. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me