Hvad er Ethereum?

Hvad er Ethereum

Hvad er Ethereum? Det er ofte blevet betragtet som en af ​​de mest populære digitale valutaer og er på niveau med mønter som Bitcoin. Ethereum er dog ikke kun en kryptovaluta, men snarere en open source-platform, der giver udviklere mulighed for at skabe smartere, decentraliserede applikationer.

I denne vejledning vil vi forsøge at dække alt, hvad der er at vide om Ethereum, herunder dets historie, hvordan det fungerer, hvordan man udvinder det, hvad smarte kontrakter er og dets mange anvendelser.

Historien om Ethereum

Ethereum-kryptovalutaen blev grundlagt af Vitalik Buterin sammen med flere andre udviklere, der mente, at Bitcoin var begrænset med hensyn til dets mulige anvendelser, hvilket betyder, at det kun kunne bruges som en kryptovaluta. Som programmør blev Buterin først involveret i blockchain-teknologi, da han kun var 17 år gammel. Han indså hurtigt potentialet i blockchain-teknologi, og hvordan det ikke var begrænset til behandling af finansielle transaktioner, men snarere kunne håndtere alle typer databaserede transaktioner.

Han begyndte snart at arbejde på en hvidbog, som senere blev frigivet i 2013. Efter offentliggørelsen formåede papiret at skabe noget buzz i kryptokurrency-samfundet, hvilket tilskyndede Ethereum-grundlæggeren og hans medudviklere til at forfølge projektet..

I 2014 lancerede udviklerne en crowdfunding-kampagne, som var meget vellykket, forudsat at det lykkedes at rejse over $ 18 millioner. Til gengæld for deres investeringer fik backere Ether, som er platformens token, eller Ethereum. I 2015 lancerede Buterin Ethereum under navnet Frontier.

I løbet af de næste par måneder begyndte Ethereum at få fart, og blev derfor hurtigt en af ​​verdens mest populære digitale valuta- og blockchain-platforme. Ethereum-mønten har naturligvis haft adskillige op- og nedture siden 2015. Nogle af de mest bemærkelsesværdige begivenheder inkluderer dens prisstigning på 13.000% i 2017 og nået en all-time høj værdi på over $ 1.300 pr. Mønt, eller omvendt er der DAO-hacket , da en hacker formåede at stjæle Ether til en værdi af $ 50 millioner, hvilket førte til platformens første krise, hvorfra den heldigvis er kommet sig.

På dette tidspunkt er der bygget hundreder af decentrale applikationer via Ethereum blockchain, som også er ansvarlig for håndtering af overførsel og opbevaring af adskillige kryptotokener. Det er vigtigt at påpege, at Ethereums protokol konstant er blevet forbedret af sine kerneudviklere i et forsøg på at øge dens sikkerhed, brugervenlighed og funktioner.

Den smarte kontraktrevolution

Idéen med smarte kontrakter var udgangspunktet for Nick Szabo, en kryptograf, der fandt ud af, at blokkæder også kan bruges til at behandle og udføre smarte kontrakter. Men hvad er en smart kontrakt nøjagtigt? De er selvudførende programmer implementeret på blockchain, der hjælper parterne med at udveksle noget af værdi, herunder digitale valutaer, aktier, fast ejendom og dokumenter.

På en måde ligner smarte kontrakter traditionelle kontrakter med hensyn til deres anvendelse, så alt, hvad der kan opnås via en normal kontrakt, kan potentielt også gøres via smarte kontrakter. De gør imidlertid mellemmænd forældede, fordi kontrakterne automatisk håndhæves af blockchain, så længe de involverede parter er enige, og betingelserne for udførelse er opfyldt.

hvad er ethereum

På dette tidspunkt er der adskillige typer smart kontrakt indsat på Ethereum blockchain. Imidlertid er markedet langt fra at nå sit faktiske potentiale, da flere typer smarte kontrakter har brug for juridisk opbakning for at være gyldige, og blockchain er ikke blevet masseadopteret indtil videre. Senere vil vi dække de potentielle anvendelser af smarte kontrakter på Ethereum-platformen for bedre at sætte i perspektiv, hvordan denne teknologi sandsynligvis vil ændre vores verden til det bedre.

Hvordan fungerer Ethereum?

 Ethereum Blockchain

Til at begynde med er blockchains delte databaser, der er gemt på mange computere, der er ansvarlige for registrering af transaktioner. Ethereum-blockchain er meget lig Bitcoin-blockchain, men der er dog flere forskelle, der er værd at påpege. Som sådan kan Bitcoin-blockchain kun registrere finansielle transaktioner efter design. Det gør det ved at beregne ubrugte transaktionsoutput for at bestemme mængden af ​​Bitcoin, der er gemt af hver netværksbruger.

På den anden side gemmer Ethereum ikke kun detaljer om transaktioner, men den seneste tilstand, der er forbundet med de smarte kontrakter, der er udbredt på netværket. Det bestemmer også brugerbalancer via en kontolignende infrastruktur, hvor tokens gøres tilgængelige for brugere i deres Ethereum-tegnebog. Hver tegnebog har et antal tilknyttede adresser, som kan bruges af andre parter til at sende både Ether og andre typer tokens, der understøttes af netværket..

Ethereum Virtual Machine (EVM)

Hvad er EVM i Ethereum? At forstå, hvordan smarte kontrakter fungerer, kan virke kompliceret i starten, men principperne er ret enkle. Med dette i tankerne bruger udviklere programmeringssprogene Solidity og Serpent til at skabe selvudførende kontrakter, der behandles og udføres af den virtuelle Ethereum-maskine. Koden kompileres derefter til bytecode-sproget og distribueres på blockchain-netværket.

EVM er ansvarlig for at overvåge, om betingelserne for implementering af intelligente kontrakter er opfyldt. Når det er tilfældet, vil netværket af noder behandle ændringen og nå til enighed om kontraktens gennemførelse. Samtidig vil EVM udføre den handling, der blev kodet i den smarte kontrakt.

Som en del af vores Ethereum for dummies-guide skal vi nævne, at Ethereums udviklervejledning siger, at EVM kun kan behandle de samme programmer, som en smartphone fra 1999 kan, så husk at smarte kontrakter kan bruges til bestemte ting, men de kan ikke være for kompleks.

Via EVM har Ethereum revolutioneret smarte kontrakter, som nu ikke behøver at blive udviklet fra bunden med et separat blockchain-netværk. I stedet for ved at bruge EVM kan tusindvis af forskellige decentrale applikationer og Ethereum-smarte kontrakter distribueres samtidigt på den samme platform, hvilket fører til massiv standardisering af dette marked.

Minedrift

Ligesom Bitcoin kræver Ethereum minedrift for at fungere i overensstemmelse hermed. Baseret på dette er formålet med minedrift at behandle transaktioner på Ethereum-netværket og føje dem til blockchain. Når sådan en transaktion er foretaget, bliver den afhentet af minearbejdere, som derefter kontrollerer, om den er autentisk. Når dette er gjort, tilføjes transaktionen i en blok og derefter offentliggøres for evigt på blockchain. Ethereum bruger i øjeblikket proof-of-work som konsensusmekanismen, der involverer minearbejdere til at løse komplekse matematiske gåder til gengæld for en blokbelønning.

Hvad er Ethereum til fremtiden for minedrift på blockchain? Nå, det tager normalt omkring 12 sekunder for minearbejdere at knække beviset for arbejdsproblemet og finde en blok. Minedriftsalgoritmen sikrer en vis vanskelighed, så hvis minearbejdere begynder at finde blokke på mindre end 12 sekunder eller på mere end 15 sekunder, justeres minedriftens vanskeligheder.

Vitalik Buterin har meddelt, at Ethereum i fremtiden sandsynligvis vil skifte til proof-of-stake (PoS), hvilket er en mere kompleks konsensusmekanisme, der ville gøre Ethereum-minedrift forældet. Den største forskel mellem de to algoritmer er, at proof-of-work (PoW) er afhængig af minearbejdere for at afgøre, om transaktioner er gyldige, mens proof-of-stake giver netværkssikkerhed ved at udnytte de tokens, som brugerne besidder i tilfælde af falske transaktioner.

Det menes, at PoS er en smartere strategi, der kan bruges til at opnå distribueret konsensus, da dets ressourceforbrug er betydeligt lavere. Det eliminerer imidlertid også profitpotentialet forbundet med minedrift.

Anvendelser til Ethereum

For en mere effektiv forelæsning har vi delt Ethereums anvendelser i fire hovedkategorier. Husk det faktum, at hver kategori på sin egen måde kan revolutionere en bred vifte af industrier. Så hvad er brugen af ​​Ethereum?

Decentrale applikationer

Som nævnt før kan Ethereum bruges til at udvikle og implementere decentrale applikationer. Dette er apps, der ikke har en central enhed, der styrer dem og kan således kontrolleres eller ændres af brugerne, hvis det er nødvendigt, så længe konsensus er opnået.

Med dette i tankerne er tusindvis af decentrale applikationer, hver med sit eget formål, allerede tilgængelige på Ethereum blockchain. Deres fordele inkluderer lettere udvikling (da et nyt blockchain-netværk ikke behøver at oprettes) sammen med modstand mod korruption og manipulation, netværkets uforanderlighed og sikkerhed. Dapps kan lette adskillige tjenester såsom afstemning, regeringsførelse, lån, overholdelse, identitetsstyring, digitale valutaer og mere.

Token-økonomien

Uanset den lavere Ethereum-værdi på tidspunktet for skrivning af dette har Initial Coin Offerings (ICO’er) været en stor tendens i hele 2018, da de giver startups mulighed for at generere kapital på en meget lettere måde sammenlignet med traditionelle investeringsinstrumenter. Dette førte til udseendet af en massiv tokenøkonomi, hvoraf størstedelen er bygget direkte på Ethereum blockchain. Mens de fleste nystartede virksomheder i denne scene tilbyder decentraliserede applikationer, har mange andre forretningsforetagender forsøgt at holde deres egne ICO’er.

hvad er ethereum

Så hvad er Ethereum i direkte relation til tokenøkonomien? Tokenøkonomien tilbyder tokenholdere to funktioner: profitabilitetspotentiale og token-brugbarhed. Som sådan kan disse tokens opbevares og videresælges med overskud, når deres priser stiger, eller de kan bruges til brugsformål, såsom adgang til tjenester, der tilbydes af en opstart eller afstemning i decentrale autonome organisationer. Investorer kan vælge at købe Ethereum, som derefter kan konverteres til en række interessante tokens.

Decentrale autonome organisationer (DAO’er)

DAO’er repræsenterer autonome organisationer bygget på Ethereums blockchain, der ikke har en central leder. Som sådan er disse virksomheder bygget via kode, som fuldstændigt kan erstatte strukturen og reglerne forbundet med traditionelle organisationer. Kontrol udøves af enhver, der har tokens frigivet af DAO, som derefter bruges til at stemme om virksomhedsbeslutninger og derved skabe en decentraliseret form for kontrol.

Industri anvendelser

  • Ejendom: Forestil dig at købe ejendom i et andet land via din computer. Ved at bruge Ethereum blockchain og smarte kontrakter, når du foretager din digitale valuta betaling, udfører den smarte kontrakt selv og overfører dermed ejerskabet til dig.
  • Forsikring: Via smarte kontrakter kan et forsikringsselskab bestemme, hvem der var skyld efter et bilulykke eller bestemme de rigtige forsikringssatser baseret på, hvordan eller hvor et køretøj køres. For sundhedsforsikring kan smarte kontrakter automatisk fakturere forsikringsselskaber og foretage betalinger til sundhedsudbydere i henhold til patientens politik.
  • Unikke aktiver: Via ERC721-tokenstandarden kan Ethereum nu bruges til at holde styr på forskellige unikke digitale aktiver. Tænk for eksempel på spilsamlerobjekter, som kan sælges for tusindvis af dollars.

Hvem vinder: Ethereum vs Bitcoin?

Dette er ikke rigtig en kamp, ​​da det er vigtigt at forstå, at begge platforme er drevet af forskellige formål. Som antydningen af ​​hvidbogen antyder, blev Bitcoin designet til at være et peer-to-peer elektronisk kontantsystem. Mens det kunne gøre mere, er dets hovedformål at overføre digital valuta fra en bruger til en anden.

Ethereum er derimod designet til at gøre mere. Mens Ether helt sikkert kan bruges som et betalingssystem, og mange mennesker allerede bruger det på denne måde, er Ethereum-platformen hovedsagelig beregnet til at lette tokenøkonomien, smarte kontrakter og decentrale applikationer.

Så set ud fra et investeringsperspektiv, hvad er forskellen mellem Bitcoin og Ethereum? Både Bitcoin og Ethereum er levedygtige muligheder, men det er usandsynligt, at Ether vil stige over BTC med hensyn til sin pris, da det ikke er et digitalt kontantsystem og ikke har aktivambitioner. Begge systemer har imidlertid ustabile priser, hvilket gør dem til et sjovt og rentabelt, men alligevel risikabelt, handelsvalg. Bitcoin-handel er dog mere modtagelig for pludselige ændringer, så undertiden kan handlen virke som at spille et spil på et af disse Bitcoin-kasinoer.

Konklusion

Baseret på alt, hvad der hidtil er skitseret i vores “Hvad er Ethereum” -guide, antages det, at Ethereum fortsat vil være en meget værdifuld spiller på blockchain- og kryptokurrencymarkederne. Efterhånden som teknologien skrider frem, vil Ethereum lette implementeringen af ​​adskillige Dapps, smarte kontrakter og DAO’er og dermed føre til en tillidsløs, sikker og innovationsorienteret økonomi. Endelig har Ethereum et problem med skalerbarhed, men der udvikles aktivt løsninger til at gøre platformen skalerbar til masseadoption. Samlet set vil fremtiden for Ethereum sandsynligvis medføre mere avancerede funktioner, da platformen løbende forbedres af sine kerneudviklere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me