Bitcoinin todellisen arvon ennustaminen Metcalfen lailla

mainos Phemex

Käyttämällä Metcalfen lakia MIT on analysoinut, että bitcoinin arvo on tällä hetkellä merkittävästi yliarvostettu ja että markkinat heijastavat vuoden 2014 arvoa. Lain mukaisesti välittömän kaatumisen ennustettavuus oli mahdollista ja se voidaan havaita.

Metcalfen laki: Bitcoinin arvon löytäminen, kuinka paljon se on arvoinen?

Analyysissä, jonka on tehnyt MIT, bitcoinin arvo on yritetty määrittää käyttämällä Metcalfen lakia. Yrittäessään päättää, kuinka rahaa voidaan arvostaa, ihmisillä on erilaiset näkemykset. Jotkut sanovat valuutan olevan sen arvoinen, mitä joku on valmis maksamaan siitä, kun taas toiset vastustavat sitä, että sen arvo on sen korkeissa tuotantokustannuksissa. Ja juuri siksi bitcoin kokee äärimmäisiä arvostuksia.

Joulukuussa 2017 Bitcoinin hinnat olivat kaikkien aikojen korkeimmillaan, 20 000 dollaria, kun taas koko kryptovaluuttamarkkinakoko oli ollut esimerkillinen 830 miljardia dollaria. Muutamassa päivässä markkinat kuitenkin romahtivat ja laskivat 280 miljardiin dollariin, mikä oli massiivinen romahdus.

Joten nousee esiin kysymys, mitä bitcoin todella arvostaa? MIT-analyytikot huomauttavat, että kryptovaluutan arvo on tosiasiassa niitä käyttävien ihmisten verkostossa. Lisäksi, jos bitcoin arvostetaan niin korkealla hinnalla, on vaikea nähdä ja ymmärtää markkinoiden kaatumisen varoitusmerkkejä, jotka varmasti tulevat.

Noudattamalla Metcalfen lakia, jonka mukaan “verkon arvo on verrannollinen sen käyttäjien määrän neliöön”.

Siinä todetaan, että käyttäjien määrän perusteella on melko suoraviivaista ja helppoa löytää bitcoinin arvo. Alkuperäisen lain ajatuksessa oletetaan, että kaikki solmut voivat olla yhteydessä toisiinsa. Lisäksi laki heijastaa, että bitcoinin arvo on kasvanut sen käyttäjien määrän mukana.

Lue myös: Kuten Bitcoin putoaa, osakemarkkinat kohtaavat jopa pahimman pudotuksen

Merkittävä bitcoin kaatuu

Laki osoittaa myös, kun bitcoin on yliarvostettu. Neljä kertaa on erikseen mainittu, kun bitcoin yliarvostettiin ja sitten kaatui.

Ensimmäinen suuri onnettomuus tapahtui vuonna 2011 Mt. Gox-fiasko. Tokioon perustuva pörssi hakkeroitiin, mikä johti noin 88 prosentin laskuun kryptovaluutan hinnoissa kolmen kuukauden aikana.

Seuraava oli vuoden 2012 kaatuminen, joka johtui Bitcoin Ponzi -järjestelmän löytämisestä. Sitten vuoden 2014 kaatuminen, Mt. Gox romahti korkean kaupankäyntimäärän vuoksi, mikä johti bitcoin-hintojen 50 prosentin laskuun vain kahdessa päivässä.

Nyt viimeisin vuoden 2017 kaatuminen, jonka laukaisivat useat tekijät, erityisesti Etelä-Korean hallituksen salakirjoitus salakirjoituksiin.

Analyysissä noudatetaan lähestymistapaa, jossa markkinat kasvavat erittäin eksponentiaalisesti. Tällainen kasvu ei ole kestävää ja tapahtuu vain lyhyen ajan. Tämä kaatuminen on väistämätön näille markkinoille.

Lisäksi tämä kaatuminen on ennustettavissa, koska kestämätön kasvu johtaa vain korkeaan volatiliteettiin, mikä tarkoittaa lisääntynyttä epävakautta, mikä tarkoittaa edelleen, että jopa pieni tapahtuma voi laukaista kaatumisen.

Analyysissä ilmoitetaan lisäksi, että näiden kaatumisten aikana markkinat olivat kriittisessä tilassa ja jos nämä tapahtumat eivät olisi aiheuttaneet kaatumista, kaikki muut tapahtumat varmasti olisivat. Lisäksi aiempia tietoja voidaan käyttää markkinoiden kaatumisen ja tulevien romahtojen ennustamiseen.

Bitcoin on edelleen erittäin yliarvostettu, saattaa näkyä toinen pudotus

Kuten kohti Metcalfen laki, jopa vuoden 2017 kaatumisen jälkeen bitcoinin arvo on merkittävästi yliarvostettu, mikä osoittaa, että:

“Metcalfe-pohjainen analyysimme osoittaa, että bitcoin-markkinoiden nykyinen tukitaso on 22–44 miljardia USD, vähintään neljä kertaa vähemmän kuin nykyinen.”

Tämä tarkoittaa sitä, että se ei ole vielä vakaa maa edessä, koska “nykyiset markkinat muistuttavat vuoden 2014 alkupuolen markkinoita, jota seurasi vuosi sivusuunnassa ja alaspäin”.

Joten kaiken kaikkiaan se lähettää selkeän viestin varovaisuudesta tulevista tapahtumista kaikille assosioituneille osapuolille bitcoin-markkinoille, sijoittajilta, keinottelijoilta kaivostyöläisille ja kaikille muille, koska hintojen lasku on mahdollisuus.

Luuletko Metcalfen lain mukaan bitcoinin arvon olevan yliarvostettua, ja onko se edelleen kivinen tie bitcoinille? Kerro minulle ajatuksesi alla!

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me