Pääkirjoitus: Onko “Digital Yuan” Kiinan ase hallitsemaan globaaleja markkinoita?

Bitcoinin kaltaisten kryptovaluuttojen ilmaantuminen valtavirran sijoitusmarkkinoiksi ja luotettavaksi maksuportiksi on pakottanut hallitukset ympäri maailmaa huomioimaan syntyvän tekniikan. Käynnissä oleva bitcoin-härkä, jota ajavat valtavirran talousjätit, kuten PayPal ja MicroStrategy & lisääntyvät maailmankaupan jännitteet ovat vain tehneet kilpailun digitaalisten valuuttojen kanssa vahvemmaksi kuin rahan tulevaisuus.

Valtion omistamien digitaalisten valuuttojen nousu

Hallitukset ympäri maailmaa ovat osoittaneet kiinnostusta kehittää omaa itsenäistä digitaalista valuuttansa sidotusti keskuspankkiensa liikkeeseen laskemaan kansalliseen fiatiin. Suuri institutionaalinen kiinnostus yhdistettynä monen miljardin dollarin yrityksiin, jotka aikovat käyttää bitcoinia suojausominaisuutena, on saanut hallitukset ymmärtämään, että digitaalisten valuuttojen aika on saapunut..

Monet maat ovat joko suunnitelleet suvereenin digitaalisen valuutan kehittämistä tai ovat sitä kehittämässä. Jos tarkastelemme näiden maiden edistymistä, Kiina on ehdottomasti kärjessä digitaalisen yuaninsa tai DCEP: nsä kanssa, joka on jo useiden pilottiohjelmien alla maan eri maakunnissa.

Yhdysvallat työskentelee parhaillaan tutkimuksen parissa, kun taas Iso-Britannia on jo valmis malliin ja etsimään palautetta. Näiden lisäksi Venäjä, Kanada, Etelä-Korea ja muutamat Euroopan maat ovat myös laatineet digitaalisen valuutan suunnitelmat.

Lähde: Kiina Briefing

Kiinan kasvava jalanjälki digitaalisessa valuuttavaruudessa – Digital Yuan

Kiina on yksi edistyksellisimmistä maista digitaalisen maksamisen suhteen, jossa yli 80% väestöstä käyttää jonkinlaista digitaalista maksua jokapäiväisessä elämässään. Kiina aloitti itsenäisen kansallisen digitaalivaluutan tutkimuksen vuonna 2014, ja Kiina on jo kehittänyt digitaalisen maksujärjestelmän nimeltä DCEP tai digitaalinen yuan, jota parhaillaan kokeillaan maan eri osissa. Digitaalisen yuanin pilottiohjelmat alkoivat melkein vuosi sitten, ja se on jo kasvanut muutamasta kaupungista useisiin maakuntiin. Itse asiassa huhuja mahdollisesta käynnistämisestä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Digitaalisen yuanin pilotti aloitettiin matkatukena valtion työntekijöille ja myöhemmin laajennettiin käytettäväksi ravintoloissa, hotelleissa ja monissa muissa palveluntarjoajissa. Digitaalisten juanien kaupat ovat jo ylittäneet yli 2 miljardin yuanin, mikä on noin 300 miljoonaa dollaria.

Digitaalisen yuanin erilaisten käyttötapojen tarkastelu yhdistettynä valtakunnalliseen lanseeraukseen antaisi Kiinalle epäoikeudenmukaisen edun digitaalisen valuutan kilpailussa, ja suurin osa maista on alkanut ymmärtää sen, etenkin Yhdysvallat.

Yhdysvalloilla ja Kiinalla ei todellakaan ole kovin lämpimiä diplomaattisuhteita, eivätkä ne ole hyviä liittolaisia, koska molemmat maat haluavat leimata auktoriteettinsa maailmanvallaksi siellä, missä Yhdysvalloilla on etusija. Yhdysvaltain dollaria pidetään kaupan oletusvaluuttana, joka antaa heille monopolin kauppamarkkinoilla, ja Kiina pyrkii lopettamaan tämän määräävän aseman. Yhdysvallat on hyvin tietoinen uhasta, joka käy ilmi kansallisen tiedustelupäällikön johtajan äskettäisestä kirjeestä SEC: n päällikölle, jossa hän katsoi digitaalisen yuanin olevan turvallisuusuhka.

Kiinan kasvava määräävä asema digitaalisessa valuuttatilassa on herättänyt spekulaatioita sen vaikutuksesta Yhdysvaltain dollarin määräävään asemaan, jossa monet pelkäävät, että Kiina yrittäisi ohittaa Yhdysvaltain dollarin muiden maiden kanssa käytävässä kaupassa..

Voiko Digital Yuanista tulla maailmanlaajuinen kauppavaluutta?

Yhdysvaltain dollaria käytetään tällä hetkellä yli 88 prosentissa kansainvälisestä kaupasta, jota seuraa euro 32,3 prosentilla, kun taas Kiinan yuania käytetään vain 4,3 prosenttiin kaupasta, mikä on melkein vähäistä USD: ään verrattuna. Tämä dollarin julma määräävä asema antaa Yhdysvalloille epäoikeudenmukaisen edun, joka antaa heille mahdollisuuden asettaa sanktioita muille maille, joiden kanssa heillä ei ole hyviä suhteita, ja estää niitä käyttämästä USD-kauppaa tai käymästä kauppaa siinä..

Lähde: CNN

Kiinan valuutan vaikutus kansainvälisiin kauppamarkkinoihin on liian pieni kyseenalaistamaan Yhdysvaltain dollarin määräävä asema. Kiinalla ei myöskään ole hyviä suhteita ja luottamusta muuhun maailmaan, varsinkaan COVID-19-pandemian jälkeen. Tällä hetkellä paras, mitä Kiina voi toivoa, on lisätä vaikutusvaltaansa digitaalisen yuanin kanssa kansainvälisillä kauppamarkkinoilla.

Toinen näkökohta, josta keskustellaan digitaalisen yuanin mahdollisesta käytöstä, on kauppa pakotettujen maiden kanssa. Pakotteista on tullut varsin julmia sen kärsimille maille, kuten Iranille, joka kärsi pahasti pandemian aikana, ja myös sen kansallinen fiat menetti lähes 50 prosenttia arvostaan ​​viimeisen vuosikymmenen aikana. Kiinan esiintyminen vaihtoehtoisena kauppakäytävänä voi osoittautua kohtalokkaaksi USA: lle, mutta vain jos se onnistuu kukoistamaan ja luomaan tämän tason vaikutuksen.

Lopulliset ajatukset

Kiina on katsonut hallitsevansa maailmanvallana jo jonkin aikaa, ja digitaalisen valuutan syntyminen rahan mahdollisena tulevaisuutena voi palvella heitä oikein. Kiinan läsnäolo kansainvälisillä kauppamarkkinoilla on riittävän suuri haastamaan USA: ta, mutta sen edistyminen suvereenin digitaalisen valuutan kanssa voi antaa sille oikeudenmukaisen edun kasvavassa fintech-maailmassa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me