ETH 2.0: Panostava dilemma, joka voi johtaa validoijan keskitykseen

mainos Phemex

Ethereum on kaikki valmistautunut siirtymään todistukseen perustuvaan ETH 2.0: een kahden viikon aikana, ja virallisen laukaisupäivän lähestyessä ennakointi laukaisun ympärillä vain kasvaa. Ethereumin perustaja Vitalik Buterin on kutsunut siirtymisen Ethereum-verkon suurimmaksi päivitykseksi sen käynnistämisen jälkeen.

Mikä johti ETH 2.0: een?

Ethereum työskentelee työtodistukseen perustuvan kaivostoiminnan konsensuksen parissa, jota pidetään yhtenä turvallisimmista, mutta ei välttämättä tehokkaimmista. Kaikki verkon kaivostyöläiset käyttävät voimavarojaan kaivamaan seuraava lohko, minkä vuoksi paljon kaivostuotantoa hukkaan.

Ethereum pyrki olemaan hajautetun maailman supertietokone, mutta skaalautuvuuskysymykset jatkuivat ylitöitä ja nousivat vasta vuonna 2020 defi-puomin myötä. Kaasumaksu nousi kaikkien aikojen korkeimpaan ja verkon ruuhkautumisista tuli melko yleisiä, ja useista ponnisteluista huolimatta kävi selväksi, että ethereum-verkko ei nykyisessä muodossaan pystyisi laajentamaan kasvavaa ekosysteemiä.

Tämä johti PoS-pohjaisen ETH 2.0: n kehittämiseen, joka koostui useista uusista skaalautuvista ominaisuuksista, joiden Buterin väittää tekevän ETH 2.0: n käsittelemään tapahtumia keskitetyn rahalähetys jättiläisen, kuten VISA ja Mastercard, kanssa..

Lähde: CoinDCX

ETH 2.0 käynnistetään kolmessa vaiheessa monivuotisessa etenemissuunnitelmassa:

  • Vaihe 0: Beacon Chian – 1. joulukuuta 2020.
  • Vaihe 1: Sirpale-ketju – 2021
  • Vaihe 1.5: Mainnet-siru – 2021
  • Vaihe 2: Täydellinen sirpale – 2021

Paperilla oleva ETH 2.0 näyttää olevan hyvin laadittu etenemissuunnitelma, joka auttaa ethereumia tulemaan salauksen suurimmaksi lohkoketjuksi suurella skaalautuvuudella, mutta monet analyytikot ja kaupan asiantuntijat ovat osoittaneet matkalla esiintyvät monimutkaisuudet. Katsotaanpa joitain ETH 2.0: n käyttöönottoon liittyviä avainkysymyksiä.

Staking Dilemma

The Beacon Chainin käynnistämiseen 1. joulukuuta tarvitaan yhteensä 16 384 validointia, joissa jokaisen solmun validatorin on panostettava vähintään 32 ETH. Näin ollen mainnetin mahdollinen käynnistäminen aikataulun mukaisesti vaaditaan yhteensä 524 288 ETH: ta. Lehdistöaikana lukittujen ETH: n kokonaismäärä on saavuttanut 94880 ETH.

Kohdennetun ETH: n kohdemäärä saattaa näyttää olevan kaukana tällä hetkellä, mutta todellinen huolenaihe on itse panostaminen. Monet salausasiantuntijat uskovat, että validoijaksi tulemiseen vaadittava vähimmäismäärä ETH: ta on pitkällä aikavälillä liian korkea, koska se maksaa lähes 14 500 dollaria ETH: n nykyiseen arvoon. Tämä todella rajoittaisi pienten sidosryhmien osallistumista, mikä puolestaan ​​vaikuttaisi verkon hajauttamiseen. Monet uskovat, että ETH-maksimalistit ja valaat hallitsisivat validoijia, mikä voisi johtaa keskitykseen myös kaivostoiminnassa.

Itse asiassa yhdessä tietyssä osoitteessa on ollut mukana 16 000 ETH: ta, mikä vastaa 500 validointia.

Ethereum 2.0 -talletukset

&# 128184; 69 856 ETH on talletettu viimeisten 10 päivän aikana.

&# 128064; Yksi osoite talletti 16000 ETH (= 500 validatoria)

&# 129383; Yksi yksikkö omistaa tällä hetkellä ~ 35%

454 432 ETH lähti laukaisuun 1. joulukuuta.

Suunniteltu julkaisu 31. tammikuuta 2021. pic.twitter.com/MttAEku3SN

– Bitfly (@etherchain_org) 14. marraskuuta 2020

Panostaminen uima-altaista saattaa tulla vaihtoehdoksi monille, joilla on varaa 32 ETH: lla yksin, lukuun ottamatta, että jopa panostaminen uima-altaaseen riippuu panostamispalkkioista.

Ei ole hyvä aika olla ETH-kaivosmies

Kaivostyöntekijöiden yksimielisyyden muutoksen vuoksi Proof-of-Workista Proof-of-Stake olisi kaikkein eniten kaivostyöläisiä, sillä PoS-pohjaisissa konsensusvahvistimissa, joilla on korkeimmat ketjun panospalkinnot, kaivaisi seuraava lohko. Sen lisäksi niiden nykyiset kaivoskoneet vanhentuvat ja heille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin joko myydä kaivoslauttansa alennettuun hintaan tai aloittaa muiden kolikoiden louhinta..

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että PoW-pohjaiset kaivoslautat ovat pitkälle erikoistuneita ja tällä hetkellä jo kolmannen sukupolven ASIC-kaivoslaitteita.

Suuret riskit ja haavoittuvuudet

Panostus olisi ETH 2.0: n keskeinen osa, joka johtaisi kolmansien osapuolten ja panostuspoolien kautta tapahtuvaan panostuspalvelun nousuun. Kolmannen osapuolen panoksella on kuitenkin omat haittansa ja riskinsä, jotka ovat melko samanlaisia ​​kuin kerran salausvaluutan pitäminen salausvaihdoissa. Kolmansien osapuolten haavoittuvuudet ovat tunnettuja ja laajoja, joten sidottujen kolikoiden turvallisuus olisi suuri huolenaihe.

Altaiden sijoittaminen ei olisi erilaista, ja niillä on riski poistumishuijauksista, kuten on tehty useaan otteeseen. Usein kokemattomat kauppiaat joutuvat usein näiden huijausten kohteeksi, kun panostusaltaat tarjoavat korkean tuottoisan ja poistuvan huijauksen, kun he saavuttavat halutun kolikoiden tavoitteen..

Panostavat sen arvoista?

ETH 2.0: n validointiin tarvittavan ETH: n määrä saattaa näyttää liian kalliilta, mutta panospalkinnot ovat vieläkin masentavampia, koska korkeimmaksi rajaksi on asetettu vain 18,1%, kun taas tuotto voi olla jopa 1,36%. Jos tarkastelemme molempia näkökohtia, ei ole liian kannattavaa kaivostyöläisille panostaa ETH 2.0: een. Tämän lisäksi sidosryhmien olisi myös täytettävä validointitehtävänsä, jollei se aiheuttaisi sakkoja, jotka tekisivät vahvistajien voitto entistä vaikeammaksi.

Tarkasteltaessa ETH 2.0: n hankinnan monimutkaisuutta tällä hetkellä, panostus palveluna saattaa nousta näkyvänä markkinana lähitulevaisuudessa.

Johtopäätös

Vitalik Buterin on ennustanut ETH 2.0: n lohkoketjualustaksi, joka kykenisi vastaamaan teoriassa vain lukemiamme ominaisuuksia, kuten erittäin korkeat transaktiokapasiteetit erittäin halpaan hintaan, 12 sekunnin lohkosukupolvi ja skaalautuvuus. Monet kriitikot ovat kuitenkin kiinnittäneet huomiota monimutkaisuuteen, joka tekisi teknisellä puolella saavuttaakseen hänen lupauksensa. Olisi varsin mielenkiintoista nähdä, tasoittaako mainnetin laukaisu 1. joulukuuta Vitalikin suunnittelemalle unelmalle polun

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me